Chiptuning, autófólia, téli gumi, akkumulátor

Kárpittisztítás házilag, amit fillérekből megúszhatsz

2021/07/06. - írta: Englishonlinemarketing

Kárpittisztítás házilag, amit fillérekből megúszhatsz

Kárpittisztítás házilag: Akár fél óra alatt tiszták és jó illatúak lehetnek újra kárpit bútoraid ha követed ezeket az egyszerű lépéseket.

A kárpittisztítás legfontosabb lépése, hogy megtudd egyáltalán miként lehet takarítani. Előfordulhat, hogy vízalapú tisztítószerrel is tisztíthatod, de megeshet, hogy csak oldószerrel, szakszerűen lehet takarítani, és az is előfordulhat, hogy egyáltalán semmilyen tisztítószerrel nem tudjuk magunk tisztítani, csupán porszívózással tarthatjuk rendbe bútorunkat.

Amennyiben megállapítottad, hogy bútorod tisztítható a következő szerekkel is, csak abban az estben használd őket. Ha nem vagy teljesen biztos a tisztítás végeredményében, akkor inkább hívj egy kárpittisztító szakembert.

Fontos, hogy mielőtt nekiállnál a kárpit takarításának, minden esetben végezz egy nem látható helyen egy kis tisztítási próbát. Amennyiben a kárpiton bármilyen elváltozást, elszíneződést tapasztalsz, semmiképp ne alkalmazd az adott szert.

Mivel én szeretem a természetes alapú tisztítószereket, így most ezekből szeretném megmutatni számodra, hogy igenis lehetséges kárpittisztítás házilag, környezetkímélően és olcsón.

Első lépésként alaposan porszívózd ki a tisztítandó bútorod minden kis mélyedést, ráncát, kartámláját, párnáit. Majd ezután következhet a kárpittisztítás

Kárpittisztítás házilag mosószappannal
Egyik igen hatásos és kedvező hatású elegy elkészíthető mosószappan, víz, és ecet hozzáadásával. A mosószappant reszeld le és oldd fel meleg víz segítségével, hogy minimum 1 liter folyadék keletkezzen. Majd adj hozzá kb 4-5 dl ecetet, és keverd jól össze.

Ezt az oldatot beleöntheted akár egy szórófejes flakonba is, majd permetezd be vele a tisztítandó felületet. Egy szivacs segítségével dörzsöld jól át az egész felületet, majd hagyd hatni minimum 20 percet. Ezután egy sima vizes szivaccsal is töröld át kicsit, és hagyd megszáradni. Ha teljesen megszáradt csak porszívózd jól ki a megtisztított felületet.

A végeredmény egy tiszta, friss, jó illatú bútor lesz, amire öröm lesz újra ráülni, vagy ráfeküdni.

Kárpittisztítás házilag szódabikarbónával
Remek kis házi oldatot készíthetsz ecet és szódabikarbóna felhasználásával. Nem kell mást tenned, csak keverj el egy tálba fél liter vizet, 2 dl ecetet és 1dl szódabikarbónát, majd jól összekeverve beleöntheted egy szórófejes flakonba.

Ezután egy szivacs segítségével ezzel az oldattal súrold jól át a tisztítandó felületet.
Majd hagyd megszáradni a bútorod. Ha teljesen megszáradt, nincs más dolgod mint jól kiporszívózni.

Kárpittisztítás házilag sóval
Hihetetlennek tűnik, de a só is remekül tisztíthatja kárpitos bútoraink. Elkészítéséhez itt sem kell sok minden csupán 3 kanál só, 3 kanál víz. Ezt jól összekeverve beleöntheted úgyszintén egy szórófejes flakonba, majd a tisztítandó felületre fújva egy szivacs segítségével jól dörzsöld el.
Ha megszáradt csak porszívózd ki, és kész is.

Hasznos tanács a végére
Legyünk nagyon körültekintőek bútoraink tisztítása során, mert akár nagyobb kárt is okozhatunk mint amennyi hasznunk válhat belőle.
A legfontosabb, hogy minden esetben végezz egy nem látható helyen egy kis tisztítási próbát. Amennyiben a kárpiton bármilyen elváltozást, elszíneződést tapasztalsz, semmiképp ne alkalmazd az adott szert.

Ha úgy gondolod kipróbálod az egyik számodra szimpatikus házi kárpittisztítót, semmiképp csak egy foltot akarj eltüntetni, hanem akkor már töröld át az egész felületet. Ha csak egy kis részt törölsz át, biztosan foltos marad a bútor, mert egy része megtisztul, a többi része marad a használtabb állapotban.

Amennyiben nem vagy biztos abban sem, hogy egyáltalán a bútorod tisztítható-e nedves szerekkel, akkor inkább jobb ha nem próbálkozol, és keresel egy profi kárpittisztító szakembert, aki garanciát is vállal a munkájára. Így biztos lehetsz benne, hogy tökéletes végeredményt fogsz kapni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teherauto-berles.blog.hu/api/trackback/id/tr2716614378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

Chiptuning Budapest, autóalkatrész, chiptuning, autófólia, téli gumi, akkumulátor

chiptuning chiptuning Budapest diesel chiptuning chiptuning árak chiptuning autófólia akkumulátor, téligumi

téli gumi és akkumulátor

Chiptuning Budapest, autóalkatrész, chiptuning, autófólia, téli gumi, akkumulátor