Chiptuning, autófólia, téli gumi, akkumulátor

Kárpittisztítás házilag. Mit, hogyan érdemes?

2020/10/13. - írta: Englishonlinemarketing

2.rész

Mikor szárad meg a kárpit?

Sajnos, mint ahogy a legszebb kerti bútoraink lefestése, kezelése után, a vizes kárpittisztítás után is meg kell várnunk a száradási időt.

Mindannyiunkat az érdekel, hogy ez meddig tart. Erre ritkán kapunk egyenes választ, de ez nem azért van mert titkolóznak a szakemberek. Ugyanis ez annyi változó függvénye, hogy nagyon nehéz pontosan megbecsülni.

Először is a mikroklímától függ. Kint van, vagy bent? Jól szellőzik a hely, az anyag? A CarpetCare-nél találkoztam olyan felületekkel, amelyek a tisztítás végére, majdnem teljesen megszáradtak, és olyannal is, aminek a száradása nagyon nehézkesen, három napig is tartott.

Másodszor természetesen nagyon függ a szennyeződés mértékétől. Ezért is mondom mindig, hogy fél- egy évente érdemes kitisztítani az anyagot, hiszen egy frissítő tisztítás, gyorsabb, könnyebb és jobb eredményekkel kecsegtet.

Ez különösen igaz a világos színű kárpitok esetében.

Az időjáráson túl, minden esetben függ a páratartalomtól is.

Nem fülled be az anyag?

Mit is takar a befülledés?

Hát az anyagban megmaradt baktériumok elszaporodását. Ideális esetben, az anyag gyorsan megszárad a befülledés nem következik be. Na de honnan tudjuk előre, hogy biztosan nem lesz büdös? Szerencsére erre is van megoldás, az egyre népszerűbb ózonos tisztítással.

Ezt a módszert használják a szennyvíztisztító telepek is.

Az ózon hipererős fertőtlenítőszer, amely az összes szagokért felelős baktériumot, kórokozót elpusztítja. A legbiztosabb, ha a kárpittisztítás végén ózonfertőtlenítéssel elpusztítjuk az összes megmaradt kórokozót.

A CarpetCare-nél nagyon hiszünk ennek a módszernek a sikerében, ezért a kárpittisztítás mellé kiegészítő szolgáltatásként csak ötezer forintba kerül.

Az anyag így garantáltan nem büdösödik be, vagy ha eleve büdös volt, ez megoldja ezt a gondot.

Most már egész sok mindent tudok a kárpittisztításról. Én is meg tudom csinálni!

Természetesen igen. A honlapunkon (https://carpetcare.hu/hogyan-tortenik-a-tisztitas/) minden egyéb szükséges információt megtalál a metódushoz.

A tapasztalataink azonban azt mutatják, hogy hozzáértés nélkül kevésbé eredményes a tisztítás, sőt egyes esetekben akár több probléma is felmerül, mint amit eredetileg megoldani szerettünk volna.

Számoljunk egy kicsit. Ha nem akar kettőszázötvenezer forintért kárpittisztító gépet vásárolni, és hozzá 5-8 ezer forintért még tisztítószert, akkor milyen lehetőségei vannak még?

Vannak a benzinkutakon is kapható relatíve olcsó szóróflakonos kárpittisztító habok, aeroszolok.Nem tartom ördögtől valónak.

Ha például kiömlik a kávé a kocsiban és gyorsan lefújjuk, megsikáljuk és kiporszívózzuk a padlószőnyeget, vagy az autó üléshuzatot elég jó eredményeket lehet elérni vele. Olyan ez, mint a fogápolás. A legfontosabb, hogy foglalkozzunk vele. 

Érdemes nem a legolcsóbbat választanunk, én a Sonax kárpittisztító habját mindig a kocsimban tartom.

Ennek is van azért egy bő 2000 Ft-os ára, és ez csak néhány négyzetméterre elég. Plusz, ez csak egy gyors megoldást kínál, de természetesen nem olyan alapos, mint egy mélytisztítós ipari gép.

A kárpittisztító gép-bérlés. Így jelentősen olcsóbb, mintha megvásárolnánk a gépet, Budapesten már 3490 Ft-tól lehet bérelni, alkalmas szőnyegtisztításra, autókárpit tisztításra egyaránt. De le kell csengetni huszonötezer kauciót, plusz el is kell hozni Csepelről. Ott mindig nagy a dugó, számoljunk hát benzinpénzt, vagy buszjegyet. Vagy szerencsénk van és pont ott lakunk mellettük.

Szuper kikölcsönöztem a gépet, elhoztuk. Szombat van. Semmi kedvem megcsinálni ezt a vackot, ma végre pihenhettem volna, ez a hét elég húzós volt. Na, most már mindegy. Hogy is működik ez a vacak. Ja, aha így, ezt ide, ezt oda, ezzel nyomom, így jön, de ez mi itt, ja oké megvan. Na, akkor mit is ír, azt mondja: alaposan porszívózzuk ki a felületet. Na jó, de ehhez nem kéne valami spéci fej? (De.)

Most így lesz, azt kész. Oké, hogyan is kell csinálni utána? Mindjárt elolvasom még egyszer. Jaj, már egy órája szerencsétlenkedek itt ezzel a sz*rral…

Mindenki döntsön belátása szerint és mérlegeljen. Megéri nekem megcsinálnom úgy, hogy a szabadidőmből elveszítek négy-öt órát, elhozni-visszavinni, energiát fordítani rá, azonban spóroltam néhány ezer forintot, vagy bízzam rá valakire, akinek ez a munkája, amíg én csinálhatok mást?

Ha úgy döntesz, hogy szakemberre bízod a kárpittisztítást, akkor keress minket!

Gyorsan érkezünk, pontosan és garanciával dolgozunk.

 

Ha úgy döntesz, hogy kárpittisztító gépet bérelsz, akkor is keress minket!

Jó áron és rugalmas feltételekkel kölcsönzünk, minden szükséges kiegészítőt biztosítunk.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://teherauto-berles.blog.hu/api/trackback/id/tr10016237724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása

Chiptuning Budapest, autóalkatrész, chiptuning, autófólia, téli gumi, akkumulátor

chiptuning chiptuning Budapest diesel chiptuning chiptuning árak chiptuning autófólia akkumulátor, téligumi

téli gumi és akkumulátor

Chiptuning Budapest, autóalkatrész, chiptuning, autófólia, téli gumi, akkumulátor