Chiptuning, autófólia, téli gumi, akkumulátor

Motorolajjal kapcsolatos hasznos információk

2018/07/17. - írta: Englishonlinemarketing

Ezt jó ha tudod a motorolajjal kapcsolatban

 

 

Sajnos rendszeres probléma az autótulajdonosok közt, hogy nem tartják eléggé szem előtt, hogy a gépjárműben lévő motorolajat rendszeresen ellenőrizzék, lejáratát figyeljék, időközönként szervizbe vigyék olajcserére. Pedig ez eléggé gondatlan lépés. Legtöbben a műszaki vizsgát megelőzően sebtében lecseréltetik az olajat, de akkor már mondhatni, hogy késő bánat, hisz már annyira rossz a minősége, hogy az autónk rovására fog menni. Ezért mi segítségként elárulunk egypár fogást, amikkel hosszabb távúvá tesszük a motorolaj és az autónk viszonyát.

 

Megfigyelhető az utóbbi időben egy tendencia a vásárlók körében, hogy mintha kezdenének tudatosabban venni a motorolajokat. Ezt úgy kell érteni, hogy a vásárlók egyre jobban szem előtt tartják, hogy melyik olaj felel meg legjobban minőségileg az autójuk számára. Ez egy nagyon megfontolt lépés minden autótulajdonosnál, ugyanis ezzel megkímélik szeretett gépjárművűket, ezen felül pedig az autó tovább tudja majd kiszolgálni tulajdonosát, hosszabb életű lesz a motorja.

 

Ebből pedig következhet is az első tanácsunk, ami talán a legfontosabb:

 

  1. A minőség

Oka van annak, hogy egyre kiemelkedőbb a színvonalas olajok eladásának száma. Nem tudjuk pontosan megmondani, hogy ennek mi az oka, de egy következtetést levonhatunk, mégpedig azt, hogy ezzel jó irányba mozdult el a vásárlók hozzáállása. Most már csak arra kellene törekednünk, hogy ez a jó szokás ne hagyjon alább, hanem tartsuk meg! Az autószerelők többsége úgy tartja – joggal- , hogy a motor az autó éltetőrugója, az olaj pedig lélekgyógyásza.

A szakik véleményére pedig tanácsos hallgatni, hisz nap, mint nap találkoznak különféle márkákkal, problémákkal, így volt lehetőségük rengeteg tapasztalatot szerezni az évek során. Biztosan nem csak a levegőbe beszélnek! Ahogy a mindennapjainkban igyekszünk a minőségibb dolgokat a magunkénak tudni, úgy az autónk számára is nyújtsuk a megfelelő szintet. Ajánlatos figyelembe venni a kínálatban szereplő olajok összetevőit, majd megfigyelni, hogy a mi autónk számára melyik folyadék felel meg a leghatékonyabban.

  1. Az ördög részletekben rejlik

Mint már az előző bekezdésben részleteztük, hogy a motornál központi kérdés az olajunk minősége. Azonban azért azt sem árt szem előtt tartani, hogy egyéb apró paraméter is támogathatja autónk élethosszát. Nagyon fontosak a részletek, fontosabbak, mint gondolnánk! Első fontosabb lépés, hogy tegyünk szert egy leeresztő csavart, meg tömítéseket, hisz ezek is fontos alkotóelemek. Itt megerősítenénk a fentebbi pontban is már említett észrevételt: ahogy az olajok közt, úgy az alkatrészek közt sincsen két azonos. Itt sem mindegy a minőség, és ha jót akarunk magunknak és az autónknak, akkor inkább fektessünk be minőségibb darabokra, amik időt állók, és ne az olcsóbb, gyengébb minőségű kiegészítőket vegyünk meg, amik aztán sűrűbben okozhatnak problémát is a gyengébb minőségből adódódan.

 

  1. Figyeld a lejárat dátumát!



Az olajunk professzonális színvonala csak egy összetevő a sok közül. Ez a jellemző még nem biztosíték önmagában. A gépjárművünkről abban az esetben mondható el, hogy tökéletesen működik, hiba nélkül, ha a benne lévő olajat meghatározott időn belül lecseréljük, majd fel is töltjük újjal. A lehető legjobb megoldás az lenne, ha mindig feljegyeznénk magunknak , hogy mikor történt meg az utolsó olajcsere, így már időben felkészülhetünk a soron lévő cserére.

A tapasztalt vének közt az a tapasztalat terjedt el, hogy körülbelül húszezer megtett km után cseréljünk olajat, vagy ha nem megyünk annyit, évente egyszer ajánlatos elvégezni ezt a beavatkozást az autónkon. Nem kell más, csak egy kis jegyzetfüzet az autónk kesztyűtartójába, amire feljegyezhetünk minden fontosabb dátumot, ami az autónkkal kapcsolatos, így egy esetleges szerviz alatt könnyedén tudunk válaszolni a felmerülő kérdésekre, és nem utolsó sorban, ezzel teszünk is az autónk biztonságáért.

 

  1. plusz készlet

Olajból jó, ha tartunk egy plusz palackkal, hátha szükség lesz rá. Lehetőleg ugyanazt a fajtát, amit bele is töltöttünk a gépjárműbe, nem tanácsos keverni a különböző olajokat. Ha menet közben felvillan az olajszint jelző lámpa, nem biztos, hogy a legközelebbi töltőállomáson találunk abból a fajtából, amivel éppen fel van töltve az autónk.

A fentiekhez annyit tanácsolnék még, hogy nagyon fontos az autónk időszakonkénti ellenőrzése. Kb két hónaponként érdemes szemügyre venni az olajszintet. Érdemes odafigyelnünk az autónkra! Ellenőrizzük a gumik állapotát, az olajat, akkumulátort is!



 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://teherauto-berles.blog.hu/api/trackback/id/tr8214119343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása

Chiptuning Budapest, autóalkatrész, chiptuning, autófólia, téli gumi, akkumulátor

chiptuning chiptuning Budapest diesel chiptuning chiptuning árak chiptuning autófólia akkumulátor, téligumi

téli gumi és akkumulátor

Chiptuning Budapest, autóalkatrész, chiptuning, autófólia, téli gumi, akkumulátor